PENTHAPRO BALANCE 2250 g
Prom-in(31,07 € kg)
PenthaPro® Balance je proteínový nápoj tvorený zmesou piatich rôznych zdrojov bielkovín. Ide o univerzálny proteín nielen pre všetkých fitness nadšencov. Bol navrhnutý tak, aby maximálne podporil výsledky Vášho snaženia. PenthaPro® Balance môžte použiť po tréningu, ale aj kedykoľvek počas dňa.
PenthaPro® Balance je proteínový nápoj tvorený zmesou piatich rôznych zdrojov bielkovín. Ide o univerzálny proteín nielen pre všetkých fitness nadšencov. Bol navrhnutý tak, aby maximálne podporil výsledky Vášho snaženia. PenthaPro® Balance môžte použiť po tréningu, ale aj kedykoľvek počas dňa. Kombinuje v sebe tie najlepšie zdroje bielkovín. Súčasne ponúka delikátnu krémovú chuť.
PenthaPro® Natural oat smoothie je proteínový nápoj tvorený zmesou piatich rôznych zdrojov bielkovín. Ide o prírodný produkt, bez umelých sladidiel, aróm a farbív, sladený výhradne stéviou. Vychutnajte si netradičnú príchuť ovsu v proteíne pre tých, ktorí chcú len to najlepšie.
Návod na prípravu:
40 g (2 zarovnané odmerky) rozmiešajte v šejkri v 200 – 400 ml neperlivej vody alebo mlieka.
Balenie 1000g obsahuje 25 porcií.
Balenie 2250g obsahuje 56 porcií.
ODPORÚČANÉ DENNÉ DÁVKOVANIE:
Užívajte 1x až 3x denne 1 porciu. 1 porcia = 40 g.
Pre viac informácií o výhodách viaczložkových proteínov si môžte prečítať náš článok venujúci sa tejto problematike:
Je samotný srvátkový proteín naozaj najlepšou voľbou?
Je samotný srvátkový proteín naozaj najlepšou voľbou?
Často sa stretávame s názorom, že najrýchlejšie stráviteľný proteín, najčastejšie sa tým myslí nejaký typ srvátkového proteínu, je považovaný automaticky za všeobecne najlepší. Mnoho atlétov vníma pomyselnú rovnicu „rýchly“ = najlepší pre budovanie svalovej hmoty. V zmysle tejto logiky počúvame ďalšie tvrdenie: „po tréningu len hydrolyzát a to s najvyšším stupňom hydrolýzy”. Tiež ste to zaznamenali? Je toto tvrdenie pravdou? Pre určité typy športov určite áno, avšak rozhodne neplatí pre všetky. Je potrebné si uvedomiť, aký účel suplementácie, aký druh športovej aktivity vykonávame, v akej intenzite a predovšetkým, čo je našim cieľom!
RÝCHLY = NAJLEPŠÍ. ZREJME NIE.
Ak je našim cieľom budovať svaly a zároveň spaľovať tuk, ponúkne nám samotný srvátkový proteín maximum? Vo svetle výskumov aj praxe zisťujeme, že zrejme nie. Srvátkový proteín je bezpochyby skvelý doplnok stravy, ktorý disponuje mnohými zdravotnými benefitmi, veľmi efektívne podporuje proteosyntézu a hrá prím v jej stimulácii. Hydrolyzát srvátkového proteínu, podobne ako ďalšie hydrolyzované proteíny, zasa pomáha rýchlej regenerácii. Pri kombinovaných silových športoch (crossfit, šprinty, vrhy …) umožňuje častejšie trénovať a tým zvyšovať výkonnosť, alergikom zasa poskytne kvalitné aminokyseliny bez rizika problémov s trávením. Sú ale samotné srvátkové proteíny ideálnou voľbou pri požiadavke na maximálny nárast svalovej hmoty? Skôr nie. Naopak sa ukazuje, že doplnenie „rýchlej“ srvátkovej bielkoviny o tzv. „pomalý“ proteín reprezentovaný kazeínom ponúka mnoho výhod aj napriek tomu, že niektorí športovci považujú tento typ proteínu vhodný len na použitie pred spaním, prípadne cez deň v dlhých pauzách medzi jedlami. Rastúci počet štúdií však dokazuje, že kombinácia „rýchleho“ proteínu srvátky a pomaly stráviteľného kazeínu v nedenaturovanej podobe je v podpore svalového rastu niekoľkonásobne efektívnejšia a použitie takejto zmesi nachádza využitie predovšetkým v období krátko po tréningovom zaťažení. Ak pridáme ešte stredne rýchlo stráviteľný proteín, získame tým tzv. ideálnu zmes.
Čo teda hovorí veda?
Zamerajme sa teraz na dva seriózne výskumy. Jeden z prvých bol zameraný na kombináciu srvátky a kazeínu a odohral sa na Univerzite Baylor v Texase. Dve skupiny športovcov absolvovali zhodný, 10 týždňov trvajúci, tréningový program zameraný na nárast svalovej hmoty. Jedna skupina užívala kombináciu srvátkového proteínu a micelárneho kazeínu, druhá iba srvátkový proteín. Výsledkom bol nárast svalovej hmoty v prvej skupine v priemere o dva kilogramy, pričom druhá skupina nevykazovala žiadny merateľný nárast. Pri oboch skupinách došlo k miernej redukcii tuku. Prečo to tak je, nám pomôže pochopiť druhý výskum slávnej Mayo Clinic. Tá sa zaoberala vstrebateľnosťou bielkovín a došla k záveru, že rýchla vstrebateľnosť srvátkového proteínu, ktorý umožní okamžité zásobovanie svalu aminokyselinami, je zároveň jeho najväčšou slabinou. Srvátkový proteín spôsobí veľmi rýchle zvýšenie syntézy svalových bielkovín nasledované pomerne zásadným prepadom. Výskum ukázal, že pridanie micelárneho kazeínu k srvátke umožní podržať hladinu aminokyselín v svale stabilnú a tým prispieť k oveľa väčšiemu nárastu svalovej hmoty. Z toho jasne vyplýva, že pokiaľ chceme maximalizovať svoje prírastky, je kombinácia srvátkového proteínu s kvalitným zdrojom kazeínu viac ako priaznivá.
Sila kombinácie, alebo synergia nadovšetko.
Podľa najnovších výskumov sa zdá, že výhodu nám môže poskytnúť aj prídavok proteínu, ktorý doplní celkové aminospektrum. Poďme si ešte povedať niečo o štúdiách tzv. blendov alebo zmesí niekoľkých zdrojov bielkovín. Zameriame sa na dve pomerne rozsiahle štúdie.
Prvá z nich bola zverejnená v časopise Journal of Nutrition a skúmala vplyv na proteosyntézu v priebehu času. Porovnávala proteínový blend zložený zo srvátkového proteínového izolátu, izolátu sójového proteínu a micelárneho kazeínu v porovnaní so samotným srvátkovým izolátom. Výsledky výskumu potom po prečítaní predchádzajúceho odstavca nie sú prekvapivé. Ako srvátka, tak zmes bielkovín zvýšila proteosyntézu podobne, avšak zmes bielkovín udržala zvýšenú proteosyntézu dlhšie časové obdobie.
Na nasledovnú štúdiu z roku 2014 boli použité rovnaké parametre suplementov, teda konzumácia proteínového suplementu prebiehala opäť ihneď po tréningu, a jej výsledky zverejnené v Journal of Applied Physiology hovorí jednoznačne v prospech zmesi. Zmes viedla k výrazne lepšej absorpcii a využitiu aminokyselín v porovnaní so samotnou srvátkou. Zjednodušene povedané, použitie zmesi rýchlo stráviteľnej srvátkovej bielkoviny, pomaly stráviteľného kazeínu a proteínu so strednou rýchlosťou trávenia, ktorý v tomto prípade reprezentoval sójový izolát, je z hľadiska svalového rastu výhodnejšie ako použitie samotného srvátkového proteínu.
Áno, PROM-IN® ide s dobou, alebo rešpektujeme seriózne výskumy.
V PROM-IN® neustále sledujeme najnovšie výskumy a trendy vo výžive s cieľom ponúknuť našim zákazníkom to najlepšie. Práve preto sme sa rozhodli vytvoriť špecifickú zmes bielkovín a vďaka tomu vzniklo PENTHA PRO®. Cieľom je čo najefektívnejšia kombinácia s ohľadom na aktuálne štúdie a skutočne preukázateľné účinky.
Základ zmesi stále tvorí natívny srvátkový proteín, ktorý reprezentuje najlepší zdroj aminokyselín pre svalový rast. Tento základ je postavený na kvalitnom koncentráte a izoláte, oba spracované šetrnou metódou CFM. Rýchle zdroje bielkovín v natívnej podobe dopĺňa prídavok značkových peptidov srvátky OPTIPEP®. Ich výhodou je predovšetkým stimulácia trávenia bielkovín a nie ich rýchla absorpcia, ako sa mnohí domnievajú. Tá je totiž z hľadiska svalového rastu skôr slabinou. Nastavili sme dávku týchto peptidov tak, aby sme využili nielen prirodzené anabolické pôsobenie natívnych zdrojov bielkovín, ale aj súčasne využili benefit podpory trávenia.
Rýchle zdroje bielkovín dopĺňa hlavná anabolická zložka, ktorú tvorí vysoko kvalitný izolát mliečneho proteínu, ako prirodzený zdroj micelárneho kazeínu (pomalý proteín) a rovnako tak natívnej srvátkovej bielkoviny. Pomer srvátkových proteínov voči kazeínu je v produkte 2:1, čo zodpovedá ideálu výbornou absorpciou a maximálnou stimuláciou anabolizmu.
Celú zmes ešte dopĺňa izolát vaječného bielka, ktorý zastupuje stredne rýchle proteíny a predovšetkým skvele doplní celkové aminokyselinové spektrum za súčasného zníženia inzulínovej odpovede.
PENTHA PRO® v bodoch:
- Zmes bielkovín vytvorená na základe štúdií
- 5 najkvalitnejších zdrojov bielkovín
- Maximálny nárast svalovej hmoty
- Podpora redukcie tuku
- Plná krémová chuť
PENTHA PRO® je univerzálny proteín pre všetkých fitness nadšencov. Bol navrhnutý tak, aby maximálne podporil výsledky Vášho snaženia.
PENTHA PRO® môžte použiť po tréningu, ale aj kedykoľvek v priebehu dňa.
PENTHA PRO® v sebe kombinuje tie najlepšie zdroje bielkovín. Súčasne ponúka delikátnu krémovú chuť.
Zdroje:
1. Kerksick, C. M., et al. The effect of protein and amino acid supplementation in performance and training adaptations during ten weeks of resistance training. Journal of Strength and Conditioning Research 20(3), 643–653, 2006.
2. Soop, M., et al. Coingestion of whey protein and casein in a mixed meal: demonstration of a more sustained anabolic effect of casein. Am J Physiol Endocrinol Metab. 303(1):E152-62, 2012.
3. Reidy, P. T., et al. Protein Blend Ingestion Following Resistance Exercise Promotes Human Muscle Protein Synthesis. Journal of Nutrition 143(4):410-416, 2013.
4. Reidy, P. T., et al. Soy-dairy protein blend and whey protein ingestion after resistance exercise increases amino acid transport and transporter expression in human skeletal muscle. Journal of Applied Physiology, In press, 2014.
Zloženie:
škorica: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkový bielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójovýlecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; farbivo: karamel, enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín, sladidlo: sukralóza, škoricový extrakt 1,2%.
írska čokoláda: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkový bielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; odtučnený kakaový prášok 8 % (emulgátor: sojový lecitín), zahusťovadlo: guarová guma, aróma, enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín, sladidlo: sukralóza.
čučoriedka: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkový bielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; prírodná aróma, enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín, farbivo: koncentrát červenej repy, sladidlo: sukralóza.
čokoláda s kokosom: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkový bielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; odtučnený kakaový prášok (emulgátor: sojový lecitín), strúhaný kokos 6,5% (obsahuje iné orechy) zahusťovadlo: guarová guma, aróma, enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín, sladidlo: sukralóza, neohesperidín DC.
vanilka: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkovýbielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín), enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; aróma, sladidlá: sukralóza, neohesperidín DC; koncentrovaná šťava požltu farbiarskeho; enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín; jedlá soľ.
natural ovos: Pentha pro® zmes bielkovín [srvátkový bielkovinový koncentrát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); micelárny kazeín (mlieko); sušený vaječný albumín; srvátkový bielkovinový izolát spracovaný metódou CFM (mlieko, emulgátor: sójový lecitín); enzymatickou hydrolýzou upravená srvátková bielkovina (mlieko)]; instantná bezgluténová ovsená múka, zahusťovadlo: guarová guma; enzýmy: laktáza, bromelaín, papaín; sladidlo: glykozidy steviolu.
Upozornenie: Stanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť! Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte mimo dosahu detí. Výrobok nie je určený ako náhrada rozmanitej stravy. Konzumujte v rámci vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Skladujte v suchu, chráňte pred teplom, mrazom a priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v suchu. Dbajte na dobré uzatvorenie obalu a dodržiavanie spôsobu prípravy.
Výživové údaje:
Výživové údaje - škorica | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1564 kJ/373 kcal | 626 kJ/150 kcal |
Tuky | 3,7 g | 1,5 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 1,8 g | 0,7 g |
Sacharidy | 4,6 g | 1,8 g |
z toho cukry | 2,3 g | 0,9 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Bielkoviny | 78,9 g | 31,6 g |
Soľ | 0,3 g | 0,1 g |
Výživové údaje - írska čokoláda | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1543 kJ/369 kcal | 618 kJ/147 kcal |
Tuky | 4,5 g | 1,8 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 2,2 g | 0,9 g |
Sacharidy | 6,9 g | 2,8 g |
z toho cukry | 1,4 g | 0,6 g |
Vláknina | 2,7 g | 1,1 g |
Bielkoviny | 73,1 g | 29,2 g |
Soľ | 0,3 g | 0,1 g |
Výživové údaje - čučoriedka | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1581 kJ/378 kcal | 633 kJ/151 kcal |
Tuky | 4 g | 1,6 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 1,6 g | 0,6 g |
Sacharidy | 6 g | 2,4 g |
z toho cukry | 1,8 g | 0,7 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Bielkoviny | 80,1 g | 32 g |
Soľ | 0,3 g | 0,1 g |
Výživové údaje - čokoláda s kokosom | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1592 kJ/381 kcal | 636 kJ/152 kcal |
Tuky | 9 g | 3,6 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 5,7 g | 2,3 g |
Sacharidy | 10,2 g | 4,1 g |
z toho cukry | 2,2 g | 0,9 g |
Vláknina | 4 g | 1,6 g |
Bielkoviny | 65,5 g | 26,2 g |
Soľ | 0,6 g | 0,2 g |
Výživové údaje - vanilka | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1580 kJ/373 kcal | 632 kJ/149 kcal |
Tuky | 4,4 g | 1,8 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 1,6 g | 0,6 g |
Sacharidy | 5,3 g | 2,1 g |
z toho cukry | 4 g | 1,6 g |
Vláknina | 0 g | 0 g |
Bielkoviny | 77,9 g | 31,2 g |
Soľ | 0,2 g | 0,1 g |
Výživové údaje - natural ovos | na 100 g | na 1 porciu (40 g) |
---|---|---|
Energia | 1529 kj/ 365 kcal | 611 kj/ 146 kcal |
Tuky | 4 g | 1,6 g |
z toho nas. mastné kyseliny | 1,4 g | 0,5 g |
Sacharidy | 12,5 g | 5 g |
z toho cukry | 1,7 g | 0,7 g |
Vláknina | 1,1 g | 0,5 g |
Bielkoviny | 70,4 g | 28,2 g |
Soľ | 0,3 g | 0,1 g |
Mohlo by vás zaujať aj