PURE MICELLAR 1000 g
search

PURE MICELLAR 1000 g

Prom-in
39,90 €

(39,90 € kg)

S DPH

Líder medzi kazeínovými produktmi. Pure Micellar obsahuje len čistý micerálny kazeín v natívnej forme. Jeho prvotná bioaktivita zabezpečuje maximálnu antikatabolickú funkciu a dlhodobo zásobuje svaly všetkými kľúčovými aminokyselinami.

Balenie 1000 g
Príchuť
Množstvo
Posledné kusy v sklade

Balenie: 1000 g
Príchuť: Vanilka
Posledné kusy Vypredané U dodávateľa
Balenie: 1000 g
Príchuť: Čokoláda
Posledné kusy Vypredané U dodávateľa

Líder medzi kazeínovými produktmi. Pure Micellar obsahuje len čistý micerálny kazeín v natívnej forme. Jeho prvotná bioaktivita zabezpečuje maximálnu antikatabolickú funkciu a dlhodobo zásobuje svaly všetkými kľúčovými aminokyselinami. Výroba Pure Micellar prebieha modernou a špičkovou technológiou mikrofiltrácie bez použitia chemikálií a agresívnych činiteľov. Preto si spracovanie zachováva maximálnu bioaktivitu a benefity pôvodnej suroviny – mlieka. Pure Micellar je skvelo stráviteľný a veľmi účinne podporuje syntézu svalových bielkovín = tvorba nových svalových buniek = nárast svalových buniek = nárast svalovej hmoty. Pure Micellar je tiež obohatený o extra dávku voľného L-Glutamínu.

  • 100% natívny micelárny kazeín.
  • Bohatý na antikatabolické aminokyseliny.
  • Maximálna bioaktivita produktu.
  • Extra dávka voľného glutamínu.
  • Výnimočne dlhotrvajúca výživa svalových buniek.
  • Bez nežiadúcich plnidiel a zahusťovadiel.

Návod na prípravu: 

40g (2 zarovnané odmerky) rozmiešať v 200 – 300 ml neperlivej vody. 

ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE: 

40g – 80g užite pred spaním, prípadne kedykoľvek v priebehu dňa na doplnenie bielkovín.

Pre viac informácií si môžte prečítať náš článok o tomto produkte:

Micelárny kazeín – neprávom prehliadaný suplement

micelar-kasein-neprávem

Riadky, ktoré nasledujú, venujeme kazeínu, jeho vlastnostiam, výhodám a uvedieme dôležité informácie, ktoré vám môžu pomôcť vybrať kvalitný kazeínový suplement.

Na začiatku si poďme kazeín trochu priblížiť. Mliečny proteín je zložený z 80-tich % z kazeínu, zbytok tvoria rôzne druhy srvátkového proteínu. Kazeín je hlavným zdrojom aminokyselín, vápnika a fosfátov, ktoré sú nevyhnutné pre zdravý rast a vývoj cicavcov.

Srvátková zložka mliečneho proteínu slúži ako zdroj aminokyselín a naviac, obsahuje bioaktívne a zdraviu prospešné imunoglobulíny. Je známe, že v priebehu metabolizmu kazeínu a srvátkových proteínových zložiek vzniká mnoho nových bioaktívnych peptidov (imunopeptidy, kazeín-fosfátové peptidy a ďalšie). Z toho vyplýva, že užívanie kombinácie kazeínu a srvátkových proteínov prináša významný výživový a zdravotný prospech.  

Kazeín a zdravie

Kazeín má významné zdravotné benefity, ale bohužiaľ, často sa na ne zabúda. Vo svojej micelárnej forme vykazuje unikátnu molekulárnu štruktúru, vďaka ktorej potom reakcie so žalúdočnými kyselinami spustia tvorbu určitých enzýmov. Tieto enzýmy zaistia produkciu špecifických peptidov, ktoré majú napríklad imunomodulačné a antibakteriálne vlastnosti.

Príklady zmienených peptídov po konzumácii micelárneho kazeínu:

  • Glykomakropeptid (GMP) – je produkovaný po konzumácii kazeínu na konkrétnu peptidovú väzbu medzi aminokyselinami 105 a 106. Keď žalúdok zistí, že sa tvorí GMP, spustí hormonálnu kaskádu. Telo začne produkovať cholecystokinín (CKK), chemickú látku, ktorá signalizuje mozgu pocit sýtosti. GMP tiež zlepšuje vstrebávanie vápnika a zinku. Bolo tiež preukázané, že GMP inhibuje agregáciu krvných doštičiek v našich žilách a tepnách, čím pomáha predchádzať artérioskleróze.
  • Casomorfíny – jedná sa o peptidy štiepené z micelárneho kazeínu pri trávení, ktoré majú ukľudňujúci účinok. Bolo preukázané, že cestujú do mozgu a majú ukľudňujúci, utišujúci účinok. Ďalšou zaujímavou vlastnosťou týchto peptidov je ich antihypertenzný účinok.
  • Kazeín-fosfo-peptid (CPP) – základnou výhodou týchto peptidov je obsah veľmi dobre vstrebateľného vápnika a fosforu. Vápnik a fosfor sú základnými zložkami nášho kostrového systému, preto niektoré štúdie dokonca odporúčajú CPP ako základný doplnok pri prevencii osteoporózy.

Kazeín a anti-katabolické pôsobenie

S ohľadom na svoju unikátnu štruktúru, kazeín sa pri trávení chová odlišne od srvátkových proteínov. Tie sú trávené a zužitkované telom pomerne rýchlo, naproti tomu kazeín podstatne pomalšie. Po jeho konzumácii zmení v žalúdku svoju formu na určitý gél, čím je zaistený konštantný tok aminokyselín do krvi. Pre túto vlastnosť je kazeín považovaný za veľmi efektívny zdroj aminokyselín. Ich pomalé uvoľňovanie do krvného riečišťa zaisťuje dlhotrvajúcu pozitívnu bilanciu a tým sa eliminuje poškodenie svalov. Z tohto dôvodu ho športovci obvykle konzumujú pred spaním, aby v čo možno najvyššej miere zabránili katabolizmu.

Kazeín a šport

Nové štúdie otvárajú dvere širšiemu použitiu kazeínu. Bolo preukázané, že konzumácia kazeínu v kombinácii so srvátkovým proteínom po tréningu výrazne ovplyvňuje zvýšenie proteosyntézy a vykazuje vyšší účinok na nárast svalovej hmoty, než len príjem nápoja zo samotného srvátkového proteínu. Podľa výskumov, srvátkový proteín podporuje krátkodobú syntézu bielkovín a krátkodobé zotavenie, zatiaľ čo kazeín vykazuje anti-katabolické pôsobenie. Postprandiálny účinok (účinok po konzumácii jedla) v prestupe aminokyselín do krvného riečišťa je po prijatí kazeínu alebo srvátky výrazne rozdielny. Hlavnou výhodou kazeínu je poskytnutie dlhodobo zvýšenej hladiny leucínu v krvi po jeho prijatí. Tým vhodne dopĺňa srvátku, ktorej tento účinok chýba. Týmto mechanizmom sa vysvetľuje jeho schopnosť budovať svalovú hmotu a súčasne stimulovať odbúravanie podkožného tuku. Toto je veľmi pozitívny účinok, a preto je veľmi krátkozraké považovať kazeín iba za „nočný proteín“. Jeho synergický účinok, v spojení so srvátkovým proteínom a ako doplnok prijímaný po tréningu, je úplne zásadný. Pokiaľ chcete čo najefektívnejšie zužitkovať náročný tréning, ktorý ste práve dokončili a chcete telu poskytnúť to najlepšie, čo sa dnes na trhu výživových preparátov vyskytuje, skúste venovať zvýšenú pozornosť doplnkom, ktoré sú tvorené micelárnym kazeínom.

Otázka kvality

V oblasti športovej výživy sa na trhu prakticky vyskytujú dva druhy kazeínových preparátov – kazeinát vápenatý a micelárny kazeín.

Kazeinát vápenatý

Úplne nevhodnou formou je kazeinát vápenatý. Zastaralá forma kazeínu, ktorá sa vyrába chemickou reakciou. Pre tráviaci trakt je táto forma kazeínovej bielkoviny do značnej miery nestráviteľná. Veľká časť z prijatých bielkovín sa nevyužije a odchádza z tela nestrávená. Získava sa syrením odstredeného mlieka kyselinami a následnou neutralizáciou hydroxidom vápenatým (hydroxidom sodným sa neutralizuje kazeinát sodný). Finálny produkt stráca na kvalite vďaka prvotným fázam získavania základného kazeínu, a preto mu chýbajú všetky vyššie uvedené zdravotné benefity. Kazeinát vápenatý je veľmi často zložkou lacných tzv. nočných proteínov. Takýto produkt má podpriemernú až nízku kvalitu. Preto, ak nájdete v zložení kazeinát vápenatý tak viete, že bioaktivita produktu je takmer nulová.

Micelárny kazeín

Najlepšou voľbou sa javí kazeínový produkt, ktorý je so 100 % tvorený micelárnym kazeínom, o ktorého výhodách sme písali vyššie. Micelárny kazeín je proteín s postupným uvoľňovaním aminokyselín vo forme miciel (ochraný obal), ktorý sa vyrába z čerstvého odstredeného mlieka. Ultra a mikro filtráciou mliečnej bielkoviny sa odstraňuje laktóza (mliečny cukor) a tuk. Výsledkom je cca 85 %-ná bielkovina v sušine. Micelárny kazeín obsahuje až 90 % kazeínových miciel a určitý podiel srvátkového proteínu. Výhodou micelárneho kazeínu je perfektná stráviteľnosť a využiteľnosť. Micelárny kazeín je veľmi mazľavý a nápoj z neho je hustý. Produkt so skutočným micelárnym kazeínom nie je potrebné zahusťovať guarovou gumou a inými zahusťovadlami alebo plnidlami, čím sa spravidla dopĺňa kazeinát vápenatý, prípadne mliečny koncentrát nižšej kvality, aby mal podobne hustú štruktúru ako micelárny kazeín.

Povedali o kazeíne…

Dorian Yates, 6x Mr. Olympia

Ak by som mal odporučiť proteínový produkt, tak by to bola zmes micelárneho kazeínu a kvalitného srvátkového proteínu, doplnené prípadne o malú dávku vaječného albumínu. S takouto stratégiou budete mať istotu stáleho prísunu aminokyselín. Rozhodne je to lepšia voľba, ako použiť len jeden druh bielkovín.

Dr. Bill Campbell, University of South Florida

V rámci našej štúdie sme podávali pokročilým športovcom srvátkové proteíny alebo kazeínové produkty na báze micelárneho kazeínu po dobu 12 týždňov, a to každý deň. Sledovaní športovci dodržiavali rovnaký rysovací program. Skupina, ktorá dostávala micelárny kazeín, mala navrch v náraste svalovej hmoty, rovnako ako aj v progrese spaľovania tukov. Všetci veľmi dobre viete, aké obtiažne je budovať svalovú hmotu a zároveň spaľovať tuk.

Výnimočnosť Pure micelar

Náš produkt Pure micelar obsahuje iba čistý micelárny kazeín v natívnej forme. Vďaka šetrnému spracovaniu je maximálne zachovaná bioaktivita.

Výroba Pure micelar prebieha modernou a špičkovou technológiou mikrofiltrácie, bez použitia chemikálií a agresívnych činiteľov. Neobsahuje žiadne nekvalitné kazeináty, u ktorých boli poničené citlivé štruktúry kazeínových miciel. Pure micelar je výborne stráviteľný a veľmi účinne podporuje syntézu svalových bielkovín. Zvýšený obsah voľného L-glutamínu podporuje obnovu glykogénových zásob, zároveň tiež znižuje riziko pretrénovanosti a infekcie po náročných fyzických výkonoch.

Pure micelar sa po zmiešaní s vodou premení na ľahký a výživný nápoj lahodnej chute pripomínajúcej puding. Hustá a krémová konzistencia v spojení s výnimočne dlhou periódou pôsobenia vyvoláva trvácny a príjemný pocit sýtosti.

Pure micelar predstavuje dokonalú bielkovinu na užitie na noc aj v priebehu dňa. Unikátny a šetrný výrobný proces maximalizuje jeho vstrebávanie a využitie organizmom.

Pure micelar vyniká medzi kazeínovými produktmi najmä svojou čistotou a zložením. Dôkladnosť precízneho spracovania, žiadne prímesi, žiadne náhrady denaturovaným kazeinátom, vynikajúca chuť, toto všetko z neho robí lídra v kategórii kazeínových výrobkov.

  • 100%-ný natívny micelárny kazeín
  • bohatý na anti-katabolické aminokyseliny
  • maximálna bioaktivita produktu
  • extra dávka voľného glutamínu

Získajte maximum zo svojho tréningu

Na záver máme pre vás profesionálny tip, ako zo svojho tréningu dostať maximum a dodať telu dôležité živiny pre jeho regeneráciu a svalové prírastky. Ihneď po ukončení tréningu užite 1 dávku BCAA SYNERGY, o ďalších 30 minút proteínový nápoj zložený z 20 g – 30 g kvalitného srvátkového proteínu (HYDRO OPTIMAL WHEY alebo PURE CFM) a 10 g – 20 g čistého micelárneho kazeínu Pure micelar. Je možné doplniť aj sacharidy pre optimálnu resyntézu glykogénu (maltodextrín, vitargo). Budete tak ťažiť z výhod rýchleho trávenia srvátkovej bielkoviny a anti-katabolického efektu postupne vstrebávaného micelárneho kazeínu. 

Ak vás zaujíma, prečo práve micelárny kazeín podporuje spaľovanie tuku, prečítajte si článok, ktorý sa venuje tejto problematike:

Prečo je zrovna kazeín ideálnym proteínom pre podporu spaľovania tuku?

518

Určite ste niekedy počuli, že srvátkový proteín vedie k pomerne výraznej stimulácii sekrécie inzulínu. To určite viete. A tak isto asi viete, že srvátkový proteín hrá prím v rýchlom zvýšení sérových hodnôt leucínu, izoleucínu a valínu.

Ale….! Okrem toho tiež spôsobuje masívne zvýšenie hladiny glukózo-dependentného inzulínotropného polypeptidu (GIP) a glukagónu podobného peptidu 1 (GLP-1).

Ako ukazuje graf, po konzumácii srvátkového proteínu dochádza dokonca k vyššej stimulácii inzulínu ako napr. po konzumácii bieleho chleba či glukózy.

Ako ukazuje ďalší graf, výhodnejšie je doplniť srvátkový proteín kvalitným zdrojom kazeínu, ktorým sa výrazne zníži postpradiálna inzulínová odpoveď. To je rozhodne dôvod pre zaradenie tejto kombinácie. Kazeín navyše ponúka antikatabolické pôsobenie a podporu syntézy svalových bielkovín, ktorá je porovnateľná so srvátkovým proteínom.

Kazeín ideálne doplní srvátkovú bielkovinu v potréningovej regenerácii, a navyše podporí spaľovanie tuku. Pokiaľ teda netrpíte alergiou na kazeín, určite ho neváhajte zaradiť. Zmes týchto dvoch frakcií mliečneho proteínu jednoznačne hrá dôležitú úlohu v podpore dosahovaní vašich cieľov.

ESSENTIAL MICELLAR KASEIN

Referencie:

1.    Tipton, K. D., Elliott, T. A., Cree, M. G., Wolf, S. E., Sanford, A. P., & Wolfe, R. R. (2004). Ingestion of casein and whey proteins result in muscle anabolism after resistance exercise. Medicine and Science in Sports and Exercise, 36(12), 2073-2081. 
2.    Salehi, A., Gunnerud, U., Muhammed, S., et al. (2012). The insulinogenic effect of whey protein is partially mediated by a direct effect of amino acids and GIP on β-cells. Nutr Metab, 9:48.
3.    Reitelseder, S., Agergaard, J., Doessing, S., et al. (2011). Whey and casein labeled with L-[1-13C]leucine and muscle protein synthesis: effect of resistance exercise and protein ingestion. Am J Physiol Endocrinol Metab; 300(1): E231-42.

Tip na fit recept: Domáce proteínové brownies

Snímka obrazovky 2017-07-28 o 16.35.14

Spravte si skvelé proteínové brownies úplne bez múky a pochutnajte si na zdravom koláči ?

Potrebujeme:
1 plechovku červených fazúľ
30g čokoládového proteínu (použili sme micelárny kazeín) 
20g kakaa 
2 žĺtka + jedno bielko
1/2 prášku do pečiva
trochu stévie (prípadne iné sladidlo)
trochu vody

Postup:
Fazule prepláchneme a rozmixujeme mixérom na kašu, pridáme ostatné ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré prelejeme na papier na pečenie do pripravenej formičky. Vršok ešte môžte dozdobiť kokosom alebo použiť vlastnú fantáziu a hurá s tým do rúry! Pečieme 20 minut na 200°C.

Dezert plný bielkovín, čokolády a k tomu hriešne dobrý máme hotový!

Dobrú chuť :)

Zloženie:

Micelárny kazeín (z mlieka), L-glutamín, sladidlá: sukralóza a neohesperidín DC; pre čokoládovú príchuť: kakao, čokoládová aróma; pre vanilkovú príchuť: vanilková aróma, farbivo: koncentrát požltu farbiarskeho.

Upozornenie: Výrobok nie je vhodný pre deti, starších ľudí, tehotné a dojčiace ženy, osoby trpiace dnou a ochorením ľadvín. Použitie odporúčame konzultovať so športovým lekárom. Uchovajte v suchu. Po otvorení spotrebujte do jedného mesiaca. Dbajte na dobré uzatvorenie obalu a dodržiavanie spôsobu prípravy. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie.

Výživové údaje čokoláda v 100 g v porcii (30 g)
Energia 1430 kj/ 336 kcal 429 kj/ 101 kcal
Bielkoviny 75,4 g 22,6 g
Sacharidy 8,9 g 2,6 g
 z toho cukry 8 g 2,4 g
Tuky 2,6 g 0,7 g
 z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g 0,4 g
Soľ 0 g 0 g
Glutamín 6,6 g 2 g

Výživové údaje vanilka v 100 g v porcii (30 g)
Energia 1463 kj/ 345 kcal 438 kj/ 103 kcal
Bielkoviny 79 g 23,7 g
Sacharidy 6,5 g 2 g
 z toho cukry 6,4 g 1,9 g
Tuky 1,3 g 0,3 g
 z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8 g 0,2 g
Soľ 0 g 0 g
Glutamín 6,6 g 2 g

Hodnoty aminokyselín čokoláda vanilka
  v 100 g v 30 g v 100 g v 30 g
L-leucín 7200 mg 2200 mg 7800 mg 2300 mg
L-isoleucín 3900 mg 1200 mg 4200 mg 1300 mg
L-valín 5000 mg 1500 mg 5400 mg 1600 mg
Kyselina L-asparágová 5600 mg 1700 mg 6000 mg 1800 mg
Kyselina L-glutamínová 17600 mg 5300 mg 19100 mg 5700 mg
L-serín 4400 mg 1300 mg 4800 mg 1400 mg
Glycín 1400 mg 400 mg 1500 mg 500 mg
L-histidín 2200 mg 700 mg 2400 mg 700 mg
L-arginín 2800 mg 800 mg 3100 mg 900 mg
L-treonín 3600 mg 1100 mg 3900 mg 1200 mg
L-alanín 2400 mg 700 mg 2600 mg 800 mg
L-prolín 8400 mg 2500 mg 9100 mg 2700 mg
L-tyrozín 4200 mg 1300 mg 4600 mg 1400 mg
L-metionín 2700 mg 800 mg 3000 mg 900 mg
Cysteín 400 mg 100 mg 400 mg 100 mg
L-fenylalanín 3900 mg 1200 mg 4200 mg 1300 mg
L-lyzín 6100 mg 1800 mg 6700 mg 2000 mg
L-tryptopfán 1000 mg 300 mg 1100 mg 300 mg

Mohlo by vás zaujať aj