- najsilnejší prírodný antioxidant, vyrobený v ČR!
- viac ako 40 štúdií preukazujúce bezpečnosť a účinnosť
- 60 toboliek, 60 dávok
Astaxanthin je najsilnejší antioxidant, ktorý je možné nájsť v prírode. Niekoľko štúdií, demonštrovalo jeho priaznivé účinky nielen pre svaly, kardiovaskulárny systém, oči, mozog ale taktiež na imunitu a kožu. Astaxanthin patrí do skupiny karotenoidov a nachádza sa prirodzene vo významnom počte živých organizmov (losos, plameniak, homár, atď.), ktoré zafarbuje od oranžovej do červenej práve vďaka svojím vlastnostiam. Je preukázané, že sladkovodná mikroriasa haematococcus pluvialis má najvyššiu koncentráciu astaxantínu medzi ostatnými organizmami v prírode!
PRÍRODNÝ VS SYNTETICKÝ ASTAXANTHIN
Syntetický astaxanthin vyrobený v laboratórii z petrochemikálií nebol nikdy testovaný na bezpečnosť pre použitie na ľuďoch, špecificky schválený pre priamu ľudskú spotrebu, ani nebolo preukázané, že syntetický astaxanthin má akýkoľvek zo zdravotných prínosov diskutovaných vyššie. Štúdia, ktorú vykonali Capeli a kol. v roku 2013 preukázala, že prírodný astaxanthin je 20 až viac než 50-krát silnejší ako syntetický astaxanthin.
TECHNOLÓGIA VÝROBY
POROVNANIE OSTATNÝCH ANTIOXIDANTOV S ASTHAXANTHINOM
ODPORÚČANÉ DÁVKOVANIE:
Užite 1 tobolku ráno s jedlom a zapite dostatočným množstvom vody.
ZLOŽENIE: Olivový olej extra panenský, želatína hovädzia, Algastin® (zmes: prírodný astaxanthin - extrakt z mikroriasy Haematococcus pluvialis, antioxidanty: askorbyl palmitát a prírodná zmes tokoferolov, slnečnicový olej, emulgátor: slnečnicový lecitín), zvlhčujúca látka: glycerol, tokoferol D-alfa 67%, čistená voda, farbivo: oxid železa červený
Látka | Obsah v 1 tobolke | %RHP* |
Olivový olej1 | 297,7 mg | - |
Algastin® 5%2 | 80 mg | - |
Vitamín E3 | 14,9 mg | 124% |
*Referenčná hodnota príjmu
1Extra panenský
2Prírodný astaxanthin, 4 mg v tobolke
3D-alfa-tokoferol, prírodný vitamín E
Upozornenie: Uchovávajte mimo dosah detí. Výrobok nieje určený pre deti, tehotné a dojčiacie ženy. Výrobok vyrobený v závode spracovávajúci mlieko, vajíčka, sójové bôby, kôrovce, rybí olej, orechy.
Neobsahuje látky dopingového charakteru. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C mimo dosah priameho slnečného žiarenia.
Chráňte pred mrazom. Výrobca neručí za prípadné škody vzniknuté nevhodným použitím alebo skladovaním. Po otvorení spotrebujte do 60 dní. Výrobok neslúži ako náhrada pestrej stravy.
Nikdy neprekračujte doporúčanú dávku!
Pred užívaním sa vždy poraďte so svojím ošetrujúcim lekárom!
Citované štúdie:
- Earnest, C.P., Lupo, M., White, K.M. (2011). Effect of Astaxanthin on Cycling Time Trial Performance. International Journal of Sports Medicine, 32(11):882-8. doi: 10.1055/s-0031-1280779.
- Choi, HD, Youn, YK., Shin, WG., (2011). Positive effects of astaxanthin on lipid profiles and oxidative stress in overweight subjects. Plant Foods Hum Nutr. 2011 Nov; 66(4):363-9
- Jyonouchi H., Sun H., Gross M (1995). Effect of carotenoids on in vitro immunoglobulin production by human peripheral blood mononuclear cells: astaxanthin, a carotenoid without vitamin A activity, enhances in vitro immunoglobulin production in response to a T-dependent stimulant and antigen. Nutr Cancer. 1995;23(2):171-83.
- Nagaki, Y., Hayasaka, S., Yamada, T., Hayasaka, Y., Sanada, M., Uonomi, T. (2002). Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusion, and pattern visual evoked potential in visual display terminal workers. Journal of Traditional Medicines, 19(5), 170-173.
- Nakagawa K., Kiko T., Miyazawa T., Carpentero Burdeos G., Kimura F. (2011). Antioxidant effect of astaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. Br J Nutr. 2011 Jun;105(11):1563-71
- Katagiri, M., Satoh, A., Tsuji, S., Shirasawa, T. (2012). Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 51(2):102-7. doi: 10.3164/jcbn.11-00017.
- Yamashita, E., Tominaga, K., Hongo, N., Karato, M. (2012). Cosmetic benefits of astaxanthin on human subjects. Acta Biochimica Polonica, 59(1): 43-7.